Stora översvämningar, hårda stormbyar och skadade vägbroar inom byarna i Furunäs och Bullmarksområdet.

Ovädret den 2-3 november gav rekordmätningar av vattenmängder, boende fick  källare fyllda med vatten,  de största översämningarna i kring Klappmarksbäcken och Sävarån sedan 1980-talet.

Väg 615 , Flodavägen, utanför byn i Bullmark hade  översvämning som täckte stora del ar av  ”Båtesmyran”. Vattnet täckte underdelen på bilarna på tisdagsmorgonen. Dock var det ingen vägskada i mörka vattendjupet så det gick köra över.

Bron över Klappmarksbäcken som under sommaren jobbats med och är under nybyggnad hade fått stort hål med bortspolat material. Bybornas väg var stängd och trafiken får åter köra rundan kring Gravmark. Den andra bron i byn över en mindre bäck höll också på spolas bort men bybor gjorde en akutåtgärd så den kunde räddas.

I Furunäs skadades också en mindre bro vid brofästen, vägen går över Klappsmarksbäcken  till åker och skogsmark.

Under onsdagen började vattnet sjunka till rimligare nivåer.

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.