Bra engagemang vid städdagen i Furunäs/ Krokfors

Vid lördagens städdag den11 maj dök det upp många bybor som jobbade på ett flertal platser i byn. Från röjning av ris vid vägkanter, upprensning stigar och grillplatser, uppsättning tipstavlor till storstädning av Byakåtan samt krattning av barr och kottar på platsen. Ved till grillstugorna kollades och fylls på efter behov. Bortsopning av vinterns väggrus från väg, korsningar och vid anslagstavlan blev det rent och snyggt.

I Krokfors ordnades ny anordning för postlådorna. Krokforsborna gick sedan och plockade skräp efter vägen ner till Furunäs.


Det blev sen återsamling för fika och korvgrillning i vanlig ordning efter jobbinsatsen. Kaffet kokades över elden och smakade extra gott på det sättet. Det var ett trettiofemtal personer som hade möjlighet att delta och de fick nu tillfälle att träffas och prata samt känna att man gjort en insats för att hålla byn städad och fin.

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.