Furunäs Intresseförening 20 år

Det var 20-års firande i Furunäs den 1 september. Furunäs Intresseförening bildades 1998 och har nu hunnit bli 20 år.

Bya-gemenskapen och engagemanget bland byborna har funnits i alla år och har varit bra för byns utveckling. Några av de viktigaste saker som gjorts är bland mycket annat boken om Furunäs Historia, indragning av bredband i byn 2003 och som  finns i alla områdets byar och nu är en nödvändighet för alla. I början av 1990 talet var det projektet ”Arbetssugen” sedan blev det flera andra gemensamma EU projekt med övriga byar inom området, Gunnismark, Bullmark, Gravmark, Botsmark.  

Under de senaste åren är det projektet ”Sävarån med biflöden 1 och 2” som har möjliggjort byggandet av grillstugor och upprustning av vandringsleder samt skyltning för tillgänglighet till natur och friluftsliv. Detta blev fina utflyktsmål i Furunäs och efter hela Sävarådalen.

Nu firades Intresseföreningen som inbjöd byborna samt hemvändare till en trevlig solig och skön afton vid Byakåtan i byn, (byggd 2015). Det var ponnyridning för barn, fiskdamm samt tävlingar och mingel för alla. Sen bjöds på grillbuffé med tillbehör samt goda pajer och kaffe. Aftonen bjöd på många samtal och trevliga möten.

ett  45-tal nuvarande och utflyttade invånare hade mött upp denna sköna afton.

 

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.